2.3

The Stables

This small brick building was originally a horse stable from the early days of Ponsonby. It had been converted into office space but its poetry had been lost. We reconfigured the space as a residential apartment and a small commercial tenancy.

The constraints of the original footprint with its associated quirks have been carefully addressed. New layers of texture and new surfaces have been added with deliberate ambiguity in terms of their ‘originality’. Traces of former use and scars of former occupation have been preserved and celebrated.

The project has its own character which is an accretion of its history, new and old.

New Zealand Institute of Architects 2018 Auckland Architecture Award Winner [Alterations and Additions]
New Zealand Institute of Architects / Resene Colour Award 2018